راهبند اهرمی

معمولا در اکثر مکان هایی مورد نیاز به کنترل تردد مانند پارکینگ و… از مدل اهرمی استفاده می شود. این مدل پر مصرف ترین ، ارزان ترین و متداول ترین راهبند مورد استفاده در بازار می باشد. سهولت نصب و راه اندازی این نوع راه بند نسبت به مدل های دیگر ویژگی منحصر بفرد این نوع به حساب می آید.

نکته قابل توجه اینکه به دلیل بلند بودن طول اهرم یا بوم، ممکن است در برابر باد های شدید دچار تنش پیچشی (سخت ترین نوع تنش) در قسمت پایه شود، بنابراین نصب راه بند باید با دقت فراوان انجام گردد.

نحوه کارکرد راهبند اهرمی:

ابتدا یک دکل (بدنه) که ارتفاع آن معمولا به یک متر میرسد بر روی زمین در کنار راه عبور نصب می شود.

سپس یک اهرم با اندازه مورد نیاز بستگی به محل استفاده ، به دکل (بدنه) متصل میشود. طول اهرم از ۱٫۵ متر الی ۸ متر بسته به پوشش کامل مسیر می تواند متفاوت باشد.

محاسن راهبند اهرمی:

  • استهلاک پایین
  • عملکرد سریع
  • در بعضی از مدل ها اهرم دارای چراغ یا ال ای دی میباشد که اینکار باعث دیده شدن بهتر اهرم در شب میشود .
  • قیمت مناسب

انواع راهبند اهرمی

انواع راهبند
  1. راهبند بازویی ساده

راهبند بازویی یا میله ای ساده  از متداول ترین و پرمصرف ترین انواع راهبند اهرمی است که در مکان های مختلف استفاده می شود
. این راهبند از بازویی ساده و متحرک تشکیل شده که به بدنه ی آن که معمولا مکعبی مستطیل شکل است متصل شده است. میله راهبند معمولا از فلزی سبک همچون آلومینیم تشکیل شده است که به راحتی راهبند بتواند آن را حرکت دهد. میله آن به راحتی قابل تعویض می باشد.

یکی از انواع راهبند اهرمی نوع تاشو آن است . راهبند تاشو (folding boom barrier) برای مکان هایی که دارای محدودیت ارتفاعی دارند بیشتر استفاده می گردد.به این نوع راه بند راهبند زیر سقفی یا راهبند تاشو و گاهی راهبند مفصلی نیز می گویند.

اگرپارکینگ یا مکانی که قرار است راهبند نصب شود دارای ارتفاع از کف تا سقف کمی باشد در این صورت نمیتوانیم از مدل اهرمی استفاده کنیم. چون فقط حدود یک متر خود بدنه میباشد که به زمین متصل میشود و ارتفاع در حال باز شونیز حداقل 4 متر است که این کار باعث گیر کردن اهرم به سقف می شود. در این شرایط بهترین پیشنهاد مدل تاشو می باشد. این مدل همانند نوع اهرمی است با این تفاوت که اهرم متحرک برای اینکه فضای کمتری را اشغال کند بعد از باز شدن کامل، خم میشود.
مدل تاشو برای مکان هایی که دارای سقف کوتاه تری هستند استفاده می شود. قابل ذکر است از نظر عملکرد هیچ تفاوتی با مدل اهرمی ندارد. به کمک متخصصین نصب این حرفه میتوان با تنظیماتی در بوم  اندازه ی ارتفاع میله را کوتاهتر کرد تا بتوان در پارکینگها و یا محل هایی که سقف کوتاه دارند از آن استفاده نمود.

بوم این مدل از راهبندها معمولا پنج متری است که زمان باز شدن و جمع شدن به نصف کاهش مییابد .

  • راهبند اهرمی تلسکوپی

یکی از انواع راهبند اهرمی مدل تلسکوپی می باشد. تفاوت آن با سایرانواع این استدراین مدل اهرم راهبند بالا نمیرود و به صورت افقی تغییر اندازه میدهد یعنی با زدن ریموت اهرم به جلو رفته تا مسیر را مسدود کند .

  • راهبند اهرمی فنس دار

راهبند فنس دار برای مکان هایی که نیاز است پایین راهبند بسته باشد استفاده می گردد. معمولا حصاری در پایین میله طراحی و نصب می گردد که به جز زیبایی بتواند محیط بسته شده را کامل تر بپوشاند.

نکات مهم در نصب راهبند اهرمی

  • محل نصب نباید در محل عبور آب یا باغچه باشد.
  • کابل های هوایی و یا شاخه درخت و یا موانعی که در فضای بالای دستگاه یا تیرک موجود است برطرف شوند، تا تیرک هنگام عمود شدن با آنها برخورد نکند.
  • در نظر گرفتن محل تردد عابر پیاده (عابر باید از پشت راهبند تردد کند نه از سمت نوک تیرک که احتمال برخورد تیرک با عابر به حداقل برسد.)
  • محل نصب باید کمترین فاصله با اتاق نگهبانی را دارا باشد.

بخش ها و اجزا مختلف راهبند های اهرمی

  1. بازوی متحرک:

بازوی متحرک یا اهرم , به بدنه متصل می شود و با حرکت عمودی ٩۰ درجه و یا … راه را باز یا مسدود میسازد.

  • بدنه:

مهمترین قسمت راهبند اهرمی بدنه است. در داخل بدنه  موتور  , مرکز کنترل  و سیستم های مختلف قرار میگیرد.

  • رسیور و ریموت:

اگر راهبند های اهرمی اتوماتیک باشند ممکن است دارای ریموت( فرستنده) برای انتقال دستورات از راه دور به صورت سیگنال و دریافت کننده(رسیور) برای دریافت سیگنال های حامل دستور میباشند.

  • متصل کننده اهرم:

وظیفه این قسمت متصل کردن اهرم به بدنه میباشد.

  • فلاشر ها:

فلاشر ها نقش اعلانات راهبند را بازی میکنند. هنگام حرکت اهرم , فلاشر ها شروع به چشمک زدن مینمایند تا افراد را متوجه حرکت راهبند نمایند.

  • سیستم و سنسور های امنیتی:

برای افزایش ایمنی و امنیت راهبند از سیستم و سنسور های مختلف  امنیتی استفاده می کنند از جمله دوربین های مدار بسته (پلاک خوان) , سیستم ضد برخورد و….

خانه درباره ماتماس